Zdrowy czy niezdrowy? Unikaj tych 10 dobrych produktów z diety, aby pozostać w formie

Czy jest przejście zdrowej żywności w supermarkecie twoim miejscem, aby odebrać pożywne i zdrowe jedzenie? Można перекусываете suszonych owoców, gdy ten 4pm głód atakuje ciebie? Jeśli odpowiedź na oba te pytania-tak,trzeba to przeczytać.

Wiele produktów, które są reklamowane jako zdrowe, mogą być bardzo niezdrowe, jeżeli jest spożywany w dużych ilościach. Oprócz ich wpływ na ogólną kondycję fizyczną, one również mogą mieć poważne konsekwencje dla zdrowia. Ponadto, łatwo zgubić szlak ilości bingeing na tych tak zwanych zdrowych szybkich.

Oto lista 10 produktów spożywczych, które w rzeczywistości nie jest bardzo zdrowy. Jeśli twoja codzienna dieta zawiera żadnego z nich, tylko uczynić go bardziej trudne dla siebie, aby osiągnąć swoje cele utrata masy ciała i kondycji.

Zdrowy czy niezdrowy? Unikaj tych 10 dobrych produktów z diety, aby pozostać w formie

Potrawy śniadaniowe

Płatki kukurydziane lub płatki-preferowany wybór na śniadanie? Trzeba przemyśleć swój plan zasilania, aby uczynić go bardziej odżywczym. „Zboża i płatki kukurydziane są reklamowane jako zdrowe, ale są one wysoko leczonych produktami i pozbawione jakichkolwiek wartości odżywczych. Przetworzone jedzenie przegrzewa się, aby jej nadającą się do przechowywania przez dłuższy okres czasu. Są splecione z cukrem, co daje im wysoki indeks glikemiczny (GI)” – mówi Прашант Вадхаван, konsultant ds. żywienia, Viiking Trance fitness Сачиин Joshi.

Czarny chleb

Czy wiesz, że w większości komercyjnych brązowych chlebów dostępnych na rynku istnieje mnóstwo ukrytego cukru. I to też nadaje mu kolor. Według Hanny, głównego dietetyka, żywności analityków, usługi liczenia kalorii na podstawie Whatsapp, niektóre z nich-zwykły biały chleb, pomalowany na kolor brązowy za pomocą środków chemicznych. „Dodawanie wyrafinowaną mąki i drożdży ma tendencję do odwadniania organizmu” – mówi.

Ciasteczka owsiane

Chociaż owies jest jednym z najlepszych źródeł złożonych węglowodanów o niskim IG, przetworzony opcja niszczy strukturę ziarna. „I połączenie skracania agent, cukier i masło sprawia, że tłuszczu kombinacji”, – dodaje Hanna.

Niskotłuszczowe przekąski

Chociaż są one sprzedawane jak z niską zawartością tłuszczu, zawierają dużo cukru, soli (z których oba są używane do zapisywania). „Aby były smaczne, ich producenci zazwyczaj wlać takie składniki, jak cukier, sól, dodatki, wzmacniacze, zagęszczacze, które dodają kalorii i toksyny w organizmie” – dodaje Hanna.

Niskotłuszczowe przekąski

Mleko

To może być szok, ale mleko, które zapakowane do przechowywania przez dłuższy okres przechowywania, niezdrowo. „Takie zabiegi, jak pasteryzacja i UHT (Ultra High Treatment), zmieniają molekułę mleka i usuwają większość składników odżywczych” – mówi Вадхаван. Tak więc, jaka jest alternatywa, pytamy my. „Surowe mleko jest najlepszym rozwiązaniem, i gotowanie go uniknąć skażenia bakteryjnego” – dodaje.

Paczkowany owocowe i soki warzywne

Owoce-doskonałe źródło błonnika, ale sok pochłania ten element. Pakowane odmiana pochodzi z cukrem.

Kilka batonów proteinowych

Według Hanny, wiele batony białkowe to po prostu przetworzone cegły ze sztucznych składników i wypełniaczy. „Nie chcesz uchwycić ich jako przekąski, a jeśli w nim ponad 200 kalorii i ponad 8 gramów cukru. Więc po prostu zostaw go na półce” – mówi

Kilka batonów proteinowych

Zupy w restauracji i z pakietu

Ostatnio popularne marki jedzenia uruchomił zupa wymiany jedzenia dla tych czasów, kiedy głód zapuka. Faktycznie, zrobił kupę Fitness i żywności „влиятелей”, aby promować go w swoich sieciach społecznościowych. Jednak wszystko, co jest w pakiecie, nigdy nie może być zdrowe i należy go unikać. Hanna zgadza się. – Większość z tych zupy gotowane z nadmierną ilością sodu. Zawiera on także niezdrowe ilości tłuszczu, w tym nasyconych tłuszczu pochodzącego z masła” – mówi.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here